dimarts, 23 de desembre del 2008

La complicació de dir-se'n Sánchez González

La complicació de dir-se’n Sánchez González

El fet que els meus avis paterns i materns fossin oriünds d’Almeria m’ha gratificat amb uns cognoms hiperfreqüents en les genealogies d’arrel castellana. Això porta a indubtables complicacions d’identitat i a errors administratius, malgrat el recurs hispànic dels dos cognoms, fet aquest que molts altres pobles no tenen.

Una vegada, fa molts anys, vaig ser requerit a l’aeroport de Casablanca a reidentificar-me a causa que un altre Sánchez González havia deixat de pagar els impostos que la marroquinització va produir en els béns de molts espanyols establerts al Marroc a l’època colonial i la policia va pensar que podia ser jo. Raons? La coincidència de cognoms. La diferència d’edat em va ajudar.

Als anys seixanta, quan vivia al passeig de Cordelles, de la població vallesana de Cerdanyola, avui Cerdanyola del Vallès, va venir a viure un altre Miquel Sánchez González, també al mateix carrer i diferent número. El problema va sorgir perquè era un home molt afeccionat a comprar llibres a crèdit i quan mensualment arribava la lletra dels llibres al banc la carregàven al meu compte, ja que l’altre M.S.G., que vivia al mateix carrer, però a diferent número, no tenia compte corrent. El problema va durar uns quants anys i només es va resoldre quan aquella persona va morir.

Ara, entrat el segle vint-i-u i mercès a la informàtica, he pogut saber que de Miquel Sánchez González no n’hi ha cap més a Internet. De moment. Tanmateix, si el Miquel el fem Miguel llavors n’hi ha un fotimer. Vegem-ho!

N’he trobat cinc de mexicans, un de peruà, un altre llatinoamericà i dotze espanyols. Els mexicans s’identifiquen com un empresari industrial (de Monteverde), un de Tamaulipas, però que ara viu a Edinburg, Texes, i un traficant de drogues detingut a Sonoyta, Mèxic, amb 200 Kg. de marihuana. Els altres dos tenen el nom compost: un és Gonzalo Miguel Sánchez González i viu a Veracruz; i l’altre és Miguel Antoni Sánchez González que viu a Mexicali, Baixa Califòrnia. El peruà és de l’Amazones i deu de tenir origen brasiler perquè el segon cognom canvia a Gonzales. El llatinoamericà, sense adscripció de país, forma part d’un col·lectiu que s’autodenomina “comunidad Pua de habla hispana”.

Entre els espanyols n’hi ha cinc a Madrid. Un dels cinc viu a San Fernando de Henares (Madrid) que té una clínica mèdica per esportistes, un altre de Majadahonda (Madrid) que és empresari del comerç, un altre de Madrid que és professor a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura, un altre també de Madrid que és professor d’Història de la Medicina, i finalment un que es professor de Bioética a la Universitat Complutense. Els altres set es reparteixen així: un de Sevilla que és aparellador, un de la Universitat de Navarra, que es professor del departament de Química i Edagologia, un altre de Salamanca que és llicenciat en història i professor d’ensenyament primari, un altre que és analista financer i director de negocis, un d’El Barraco (Àvila) que és paleta constructor, un més que és sindicalista, un de Lugo que és professor i pertany al col·legi oficial de metges.

I finalment, els dos més propers són de Cabrera de Mar i Badia del Vallès. El de Cabrera és un empresari de la construcció i el de Badia un constructor de màquines d’oficina.

En resum:
15 Miguel Sánchez González
1 Miguel Sánchez Gonzales
1 Miguel Antoni Sánchez González
1 Gonzalo Miguel Sánchez González
1 Miquel Sánchez González

5 comentaris:

  1. Benvolgut Miquel Sánchez,

    M'agradaria posar-me en contacte amb vosté en relació a un projecte que estem realitzant a la UAB sobre el territori de la Vall Moronta. El meu contacte és p.abast@uab.cat o bé regina.martinez.pascual@uab.cat.

    Si es pot posar en contacte amb mí, l'indicaré els detalls del mateix.

    Gràcies en qualsevol cas i rebi una cordial salutació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que és mot tard ja. Tenia l'accés en stand.by i no podia entrar. Si encara et calgués informació, m'ho dius. Disculpa'm.

      Elimina
    2. Regina: He trobat una altra consulta sobre una font a Collserola, per damunt del Palau de Valldaura. Et diré. Al volts del Km 6,2 de la carretera d'Horta hi ha la font del Ferro i probablement et refereixes a aquesta. Està en una sotalada plena d'esbarzers i de difícil accés des de la carretera. Als volts del Km 6,8 hi ha la font d'en Jeroni, fàcilment accessible des de la carretera. Miquel

      Elimina
  2. Miquel,

    cerco info sobre Sant Iscle de les Feixes. T'agrairia un cop de mà. MOltes gràcies!

    jpujolbu@gmail.com

    ResponElimina
  3. Tenia les dades d'accés desactualitzades i no us vaig poder contestar a temps. El llibre bàsic és "Mil·lenari de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes", de diversos autors, publicat per Viena. Cerdanyola, 1996. El Servei de Patrimoni Local encara disposa d'exemplars.

    ResponElimina